35 v onnittelut seuralle / Tarmo Leppänen

35 v onnittelut seuralle

Rupesin itsekin muistelemaan milloin olen aloittanut karateurani. Hetken mietittyäni palasin nuoruuteen jolloin asuin vielä Kouvolassa ja astelin salille, jossa harjoitteli Kouvolan Oushinkan niminen karateseura. Seurassa treenattiin siihen aikaan Wado-ryu:ta, joka vaihtui hyvin pian Shorinji-ryu:ksi. Vuosi oli silloin syyskuu 1979 ja saman vuoden joulukuun alussa suoritin keltaisen vyön – siitähän tulee myös 35 vuotta, joten olemme nykyisen seuran kanssa samaan aikaan aloittaneet.

1981 muutin takaisin Lahteen sekä liityin Shoreikaniin. Seuran pääopettaja oli silloin Intialainen Vincent Moodli. Tyylisuunta ei minulle koskaan täysin selvinnyt, mutta Coju-ryu:ta kovasti muistutti, (treenettiin usein ilman takkia). Komennot olivat pitkälti: ”Good… more bower, more bower,” kun kävimme toistemme kimppuun. Siihen aikaan treenattiin puolitoista tuntia kovaa ja verenmaku suussa, eikä mitään juomataukoja oltu keksittykään. Porukkaa vaihtui, mutta siihen aikaan oli mistä vaihtua – kurssien koot olivat 80-100.

Vincent hävisi hyvin nopeasti ja seura jäi omilleen, täten minulle jäi seuran jatkaminen sekä harjoitusten vetäminen. Samoilta ajoilta on vielä jäljellä Harri ”Hartsa” Bluuberi sekä Andreas ”Ändi” Göntzel ja tottakai Hannu Nietosvuori.

Tyylisuunta muuttui minun tullessani Lahteen Shorinji-tyu:ksi, mutta mitään ei vielä siihen aikaan tiedetty Renshinkanista, saati Sokesta. Mikä hienointa seura on pysynyt uskollisesti tyylisuunnassa ja ollaan löydetty juuremme Rensinkanin perheestä, mistä taas suuret kiitokset kuuluu Hannu Nietosvuorelle, joka on selvittänyt yhteyden Japaniin tyylisuunnan päämajaan.

Monien värikkäiden vaiheiden jälkeen olemme tulleet tähän päivään jossa seuralla on omat loistavat tilat, jossa harjoitella
ja pitää 35 vuotis juhlat.

Tarmo Leppänen 2 dan

PS. Jos jollakin on vanhoja kuvia vuosien varrelta, niin voisi laittaa Kian sähköpostiin josta ne siirtyvät seuran sivuille,
kaikkien katseltaviksi. Osoite: kia.leppanen@hotmail.com